Citygame Levend Ganzenbord met begeleiding op afstand (eigen locatie) , Raalte

Levend Ganzenbord

Ganzenborden, wie is er niet mee opgegroeid? Dit oergezellige bordspel wordt al bijna 400 jaar gespeeld in Nederland. Iets om te koesteren, daarom hebben wij een speciale ‘City Game Levend Ganzenborden’ versie bedacht voor groepen en bedrijfsuitjes. 

De "levende" variant heeft dezelfde valkuilen als het origineel. De gevangenis bijvoorbeeld: een verkeerde stap en je gaat de bak in! Voor je overige geluk ben je overgeleverd aan de dobbelsteen.

Wat staat je te wachten tijdens Levend Ganzenbord?

De omgeving is jullie speelveld en jullie zijn de pionnen. Alle teams beginnen bij start en hier wordt voor het eerst virtueel met de dobbelstenen gegooid. Afhankelijk van het aantal gegooide ogen bezoeken jullie een vakje op het speelbord midden in jullie omgeving. Voer verschillende foto opdracht. Ook moeten er vragen worden beantwoorden over interessante bezienswaardigheden in de stad. Voer alle afwisselende en uitdagende opdrachten uit om opnieuw te mogen gooien.

 

Stap voor stap komt het einde dichterbij, namelijk vakje 63. Het team dat deze locatie als eerste bereikt is de winnaar van Citygame Levend Ganzenbord. Maar pas op voor de herberg, de put, de gevangenis en het doolhof. Op deze locaties kunnen jullie hinder ondervinden. Daarentegen brengt de brug de teams extra stappen verder op het speelbord. 

 

Worden jullie de winnaar van dit spannende en interactieve spel? Aan het eind van het spel volgt er een huldiging van de winnaar. Dit team gaat met een leuk aandenken naar huis!

Citygame Levend Ganzenbord met begeleiding op afstand (eigen locatie)

  • Vanaf 4 personen
  • Kleinere groepen mogelijk op aanvraag
  • Ongeveer 2 uur
  • Vanaf € 25,- per persoon
  • Op 1 locaties mogelijk
Citygame Levend Ganzenbord met begeleiding op afstand (eigen locatie)

Offerte aanvragen

personen
Raalte

Raalte

Het landschap rond het tegenwoordige Raalte was in de oudheid onherbergzaam. Bossen, zandverstuivingen en moerassen kenmerkten de streek. Rond het jaar 80 na Christus trokken de eerste monniken Salland in om het geloof te verkondigen en het land te beheren.

De eerste bewoners vestigden zich op de hoger gelegen delen, de enken, van waaruit ze de woeste gronden ontgonnen. Ze leefden van de opbrengsten van de primitieve landbouw en de jacht. Het gebied behoorde toe aan de bisschop van Utrecht die een deel van de opbrengst kreeg: de zogeheten 'tienden'. De naam Raalte is voor het eerst te vinden in een oorkonde van 2 augustus 1123. Hierin wordt de 'kerk (van) Raelt' genoemd. Het kerspel - kerkdorp - 'Ter Heyne' is voor het eerst in documenten vastgelegd in 1236. In dat jaar gaf bisschop Otto III van Utrecht het kerspel de opdracht de 'tienden' af te staan aan een nonnenklooster bij Hasselt. Van het 'kerspel Raalte', deel van het bisdom Utrecht, is voor het eerst sprake in 1265. De kerspels Raalte en Ter Heyne hebben samen met de omliggende buurtschappen de grondslag gelegd voor de gemeenten Raalte en Heino. Van oudsher is Raalte een belangrijk centrum geweest, onder meer gelegen aan het inmiddels voor de scheepvaart gesloten Overijssels Kanaal. Heino groeide langzaam en bleef een rustig en nijver agrarisch dorp. Sinds 2001 vormen de voormalige buurgemeenten Raalte en Heino samen één nieuwe gemeente in het hart van Salland die Raalte heet.


Ervaringen