Gek op Holland Quiz , Grathem

Vaderlands genieten tussen de gangen door!

Hou je van Holland? Ons kleine kikkerlandje heeft zijn eigen gewoontes en cultuur. Denk jij veel te weten van Nederland? Doe dan de Gek op Holland quiz als teamuitje of bedrijfsuitje ! De gezelligste ‘ons kent ons’ quiz van Nederland is ook als dinervariant te spelen. Ga de strijd aan met je vrienden of collega’s en leer je eigenheimers kennen! Een supergezellig quizdiner, aan tafel geserveerd. Eet smakelijk! 

Bij ontvangst krijgt iedereen een welkomstdrankje. Dan worden de teams samengesteld, zodat je weet met wie je de strijd aangaat. Elke teamlid krijgt een eigen kleur petje uit onze nationale driekleur: rood, wit of blauw. Dan kan het feest beginnen en wordt de eerste meezinger al gestart: ik hou van Holland!

De quiz bestaat uit een aantal vragenrondes, schattingsrondes en een Hollandse spelling- en een muziekronde. Hou je van Holland, dan kunnen jij en je team dat nu gaan waarmaken!

Vooraf, tijdens of na afloop van de quiz kunt u genieten van een heerlijk diner. De quizavond kan op iedere willekeurige locatie in Nederland, België en Duitsland gespeeld worden. Dit spel kan ook in het Engels gespeeld worden!

Gek op Holland Quiz

  • Vanaf 12 personen
  • Kleinere groepen mogelijk op aanvraag
  • Ongeveer 3 uur
  • Vanaf € 49,95 per persoon
  • Op 1 locaties mogelijk
Gek op Holland Quiz

Offerte aanvragen

personen

Grathem

Grathem behoorde eeuwenlang tot het Land van Thorn, dat naast Grathem bestond uit Thorn, Ittervoort, Beersel, Haler, Baexem, Oler, Ell en Stramproy. Dit werd opgeheven in 1794, waarna Grathem een zelfstandige gemeente werd.

In 1818 werden Kelpen en Oler bij de gemeente Grathem ingedeeld. In de 19e eeuw werd om de wateroverlast in het gebied te beteugelen het waterschap Het Land van Weert opgericht. In de loop van de 19e eeuw ontwikkelde zich een dorpskern rond de kerk.

Op 8 oktober 1944 vond in Grathem de razzia van Grathem plaats, waarbij 52 mannen werden opgepakt en in Duitsland te werk gesteld. Grathem werd op 17 november 1944 bevrijd door de Geallieerden.

Na de Tweede Wereldoorlog breidde Grathem zich in noordelijke richting uit.

In 1991 fuseerde Grathem met de gemeenten Baexem en Heythuysen tot de gemeente Heythuysen. In 2007 ging de gemeente Heythuysen op in de fusiegemeente Leudal.


Ervaringen