Ik Hou van Holland Quiz , Zoetermeer

Ik Hou van Holland bedrijsfuitje
Oer-Hollands genieten tussen de gangen door!
 
De gezelligste ‘ons kent ons’ quiz van Nederland is ook als dinervariant te spelen. Hou je van Holland? Doe de Ik Hou van Holland quiz als bedrijfsfeest, bedrijfsuitje of familiefeest! Ga de strijd aan met je vrienden of collega’s en leer je eigenheimers kennen! Een supergezellig quiz, aan tafel geserveerd. Eet smakelijk! 
 
Wat staat je te wachten tijdens de Ik Hou van Holland Quiz?
Bij ontvangst krijg je eerst een welkomstdrankje en volgt er een uitgebreide uitleg over het spel. Vervolgens worden de teams samengesteld, zodat je weet met wie je de strijd aangaat. Elke team krijgt een eigen kleur petje uit onze nationale driekleur: rood, wit of blauw. Na een inleiding met een authentieke Hollandse muzikale kraker gaat het feest beginnen.
 
De presentatie van de Ik Hou van Holland quiz is in handen van een oer-Hollandse quizmaster. Hij of zij loodst de teams door een aantal vragenrondes, schattingsrondes en een Hollandse spelling-, BN'ers en een muziekronde. Hou je van Holland, dan kunnen jij en je team dat nu gaan waarmaken! Vooraf, tijdens of na afloop van de quiz kunt u genieten van een heerlijk diner. 

Ik Hou van Holland Quiz

  • Vanaf 6 personen
  • Kleinere groepen mogelijk op aanvraag
  • Ongeveer 3 uur
  • Vanaf € 49,95 per persoon
  • Op 2 locaties mogelijk
Ik Hou van Holland Quiz

Offerte aanvragen

personen
Zoetermeer

Zoetermeer

Uit opgravingen van de Archeologische Werkgroep Zoetermeer blijkt dat in de 13e eeuw al sprake was van bewoning aan de Dorpsstraat in Zoetermeer. De vondst van een stuk hout in een daliegat nabij het woonhart bleek na onderzoek ongeveer 1000 jaar oud te zijn. Hoewel er bij de opgraving geen sporen van bewoning werden gevonden, heeft de gemeente de vondst gebruikt voor een publiciteitscampagne, Zoetermeer 1000 jaar, om de stad op de kaart te zetten.

De bewoning van Zoetermeer is waarschijnlijk ongeveer 1000 jaar geleden ontstaan aan de rand van de veenontginning in de buurt van het in de 17e eeuw drooggemalen Soetermeerse meer. Het veen werd afgestoken en zelfs onder water uitgebaggerd en als turf in omliggende steden als brandstof verkocht. Als gevolg van de veenontginning ontstonden grote waterpartijen. Vanaf de 17e eeuw zijn eerst het Soetermeerse meer (1616) en vervolgens de overige waterpartijen ingepolderd en verkaveld. De polder waar de huidige wijken Buytenwegh en De Leyens zich bevinden, werd in 1770 opnieuw drooggelegd.


Ervaringen